Sober & Stijl uitvaarten verzorgt ook repatrieringen.

Repatriering naar het buitenland / Wat te doen na overlijden in het buitenland?

International Transfer of Human Remains

Repatriëring en Sober en Stijl zijn ruim 25 jaar gespecialiseerd in internationaal rouwvervoer van overledenen naar het buitenland of terug naar Nederland.

Daarnaast verzorgen wij samen met collega’s de hele organisatie rondom de uitvaart

zodat de nabestaanden zich op geen enkele manier zorgen hoeven te maken,

maar erop kunnen vertrouwen dat de gebeurtenis waardig en respectvol zal verlopen.

Dit kan wel tot 45% korting opleveren dan bij de grote uitvaart ondernemer Dela.

!

Wij van Repatriëring zijn er van bewust dat niet iedereen de financiële middelen heeft om een luxe uitvaart te regelen.

Wanneer een dierbaar familielid overlijdt, moeten door de nabestaanden veel zaken geregeld worden.

Zeker wanneer het overlijden in Nederland of het buitenland heeft plaatsgevonden, of wanneer de wens bestaat om de uitvaart (Begrafenis of Crematie) in Nederland of in het buitenland te laten plaatsvinden.

!

We at Sober & Stijl funerals are aware that not everyone has the financial means to arrange a luxury funeral.

When a dear family member dies, many things have to be arranged by the next of kin. Certainly if the death took place in the Netherlands or abroad,

or if there is a wish to have the funeral (burial or cremation) in the Netherlands or abroad.

!

Repatriation mamy świadomość, że nie każdy ma środki finansowe na zorganizowanie luksusowego pogrzebu.

Kiedy umiera kochany członek rodziny, najbliżsi krewni muszą załatwić wiele spraw.

Na pewno jeśli śmierć nastąpiła w Holandii lub za granicą, lub jeśli istnieje życzenie pogrzebu (pogrzebu lub kremacji) w Holandii lub za granicą.

Waar je ook bent in de wereld, iedereen kan onverwachts overlijden. Iemand kan overlijden door een natuurlijke dood, een misdrijf, vanwege een ernstige ziekte of een ongeval.
Indien iemand in het buitenland overlijdt is het belangrijk om te weten onder welke omstandigheden hij/zij is overleden. Is het een overlijden in het ziekenhuis of buiten het ziekenhuis, is het een natuurlijk of niet-natuurlijk overlijden.
Een niet-natuurlijk overlijden is als iemand overlijdt ten gevolge van een misdrijf of ongeval. Voor een persoon die overlijdt in een ziekenhuis wordt door een arts van het ziekenhuis een akte van overlijden opgemaakt.
Tevens wordt er in de gemeente waar iemand is overleden aangifte gedaan van het overlijden. Het overlijden kan ook worden geregistreerd bij een consulaat. Als iemand buiten het ziekenhuis overlijdt moet een arts komen die een akte van overlijden opmaakt.
Net zo als bij een overlijden in het ziekenhuis moet er aangifte worden gedaan van het overlijden.
Als het overlijden het gevolg is van een ongeval of misdrijf wordt er direct contact opgenomen met de politie en een arts. Omdat er eerst onderzoek door de politie moet worden verricht wordt het lichaam in beslag genomen.
Zodra het onderzoek klaar is wordt het lichaam vrijgegeven voor vervoer naar Nederland. Hoe vindt repatriëring na overlijden plaats vanuit het buitenland?
Het stoffelijk overschot wordt gerepatrieerd. Een repatriëring wordt verzorgd door de nabestaanden in samenwerking met een uitvaartonderneming (in het land van overlijden) .
Wij verzorgen de wettelijke formaliteiten ter plaatse. De overledene moet worden verzorgd voor het vervoer, formaliteiten aan de grens (op het vliegveld of per auto) moeten worden geregeld.
Vaak wordt het lichaam van een overledene gebalsemd omdat tussen het tijdstip van overlijden en de begrafenis/crematie vaak meer tijd zit dan dat iemand in Nederland overlijdt.
Als het vervoer naar Nederland per vliegtuig plaatsvindt wordt de overledene vervoerd in een zinken kist die volledig afgesloten is. Als de overledene in Nederland is aangekomen kan de begrafenis/crematie plaatsvinden.
In de plaats van overlijden is een akte opgemaakt die moet worden ingeschreven bij de burgerlijke stand van de woonplaats van de overledene.
Voor het overbrengen van overledene tot volledige uitvaart in Nederland of andere landen kunt u op ons rekenen.Vervoer met auto is tot 2000 km goedkoper dan met vliegtuig. Omdat prijzen kunnen verschillen kunt u met ons contact op nemen.
Met auto wordt het stoffelijk overschot over land gerepatrieerd. Een repatriëring wordt verzorgd door de nabestaanden in samenwerking met een uitvaartonderneming (in het land van overlijden).
Wij verzorgen de wettelijke formaliteiten ter plaatse.
De overledene moet worden verzorgd voor het vervoer, formaliteiten aan de grens (op het vliegveld of per auto) moeten worden geregeld.
Vaak wordt het lichaam van een overledene gebalsemd omdat tussen het tijdstip van overlijdenen de begrafenis/crematie vaak meer tijd zit dan dat iemand in Nederland overlijdt.
Bekijk de website en neem direct contact met ons op!
Transport kosten. Dag en nacht bereikbaar.

 

Veel gestelde vragen

Repatriëren jullie naar alle landen?

Ja wij repatriëren naar alle landen of terug naar Nederland.

Repatriëren jullie alleen met het vliegtuig?

Wij Repatriëren ook met de auto tot 2400 km dan is het goedkoper dan met het vliegtuig

Verzorgen jullie ook aangifte overlijden?

Ik als onze pakketten zullen wij de aangifte van overlijden voor u regelen behalve in het pakket Stil dan dient u zelf de aangifte te doen.

Corona maatregelen?

Bij alle diensten houden wij rekening met de actuele Corona maatregelen. Heeft u vragen omtrent deze maatregelen, neem dan gerust contact op.

Waar zijn jullie prijzen zo laag?

Onze prijzen zijn laag omdat wij geen derden hoeven in te schakelen, Wij beheren een eigen wagenpark, mortuarium, en een kisten depot

Krijgen wij nog een factuur achteraf?

Als u een pakket heeft afgenomen bij ons komt er geen factuur achteraf ook niet als en pakket op maat is gemaakt.

(Pakketten zijn altijd nog aan te passen achteraf)

Zelf uitvaartkist leveren?

Als u een uitvaartkist zelf heeft gemaakt of ergens heeft gezien kunt u deze kist gewoon gebruiken in onze pakketten.

(Let op bij repatrieren zijn bepaalde eisen voor de kist).

Wij bieden uitvaarten op een transparante, milieubewuste en eerlijke manier aan..
Wij van Sober & Stijl Uitvaarten zijn er van bewust dat niet iedereen de financiële middelen heeft om een luxe uitvaart te regelen.
Wij verzorgen in heel Nederland eerbiedwaardige uitvaarten ongeacht waar en/of u verzekerd bent !
Verzekerd bij Ardanta, Axent, Dela, Monuta of Yarden?
U kunt bij ons terecht
Wij bieden een landelijke dekking aan.

Staan uw wensen er niet bij?

Laat het ons weten.

Tel: 085-1306447